Monday, March 22, 2010

CAKAP TAK FAHAM!

Sebuah berita yang sukar difahami.
KOTA BHARU, 22 Mac: Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan bekas Setiausaha Politik Datuk Seri Anwar Ibrahim, Ezam Mohd Nor tidak mengenali Anwar sebenarnya.

Kerana tidak kenal itulah menyebabkan sikap beliau berubah-ubah atau kluk-klek, sekejap sokong dan sekejap lagi menentang Anwar.

“Saya pun kenal juga (Anwar Ibrahim). Dia kenal, saya pun kenal. Jadi tak usahlah mendakwa yang pelik-pelik sangat.

“Saya boleh terima nasihat dia, tetapi (jangan) sampai kepada peringkat (seolah-olah) macam saya tidak kenal siapa Anwar Ibrahim. Saya kenal Anwar semasa dia berada dalam ABIM lagi.

“Saya terima nasihat dia (Izam), tetapi saya juga menasihatkan dia jangan banyak ubah pandangan.

“Ini kerana kalau dia kenal Anwar Ibrahim, kenapa dahulu dia mendekati tetapi sekarang kenapa pula dia lawan. Ini menunjukkan dia tidak kenal. Namun saya kenal Anwar Ibrahim dahulu sampai sekarang.

“Izam tidak kenal, sebab itulah dia (bersikap) sekali rapat, sekali marah, itu menunjukkan tidak kenal,” tegasnya yang juga Mursyidul Am PAS.

Nik Aziz mengulas nasihat mantan Ketua Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat (PKR) Izam Mohd Nor supaya (Nik Aziz) menjauhi Anwar Ibrahim.

Komen:
Mana ada pihak yang berani nak cakap apa pasal Anuar. Masing-masing dok tunggu habuan nak jadi Timbalan PM. Cakap lebih kurang nanti, kena pancung!Semua yang tak betul, jadi betul belaka! Kita tunggu dan lihat! Allah Maha Adil dan Pengasih. Allah murka kepada orang yang mempergunakan agama untuk kepentingan diri sendiri. Apakah hukum orang yang mempertahankan seseorang yang "pembohong"? UMNO tidak pernah tipu orang. Tapi, orang yang kata UMNO tipu. Orang kata mereka tidak tipu, tapi mereka putar-belit. Mereka ni cemburu, sebab UMNO dah lama memerintah. Rekod UMNO baik sebab banyak pengalaman dalam pemerintahan dan pentadbiran negara. PR memerintah tiga negeri pun dah macam-macam cerita. UMNO jaga orang Melayu dan Islam. Tapi, mereka memusnahkan Melayu dan merosakkan Islam. Kerana mereka, orang kafir sudah berani mempersendakan Islam dan Melayu. Sedarlah!

No comments:

Nuffnang