Monday, March 22, 2010

CERITA BOHONG!

Hari ini saya bawa sebuah cerita dari HarakaDaily.(Sorry) Kalau tak bawa, ramai yang tak tau. (Ramai yang tak suka baca Harakah, sebab nanti pening kepala).. Saya suka baca jugak, sebab nak tahu cerita fitnah dan pembohongan..

Cerita ni sebenarnya dah terbalik kuang. Yang menggelabah beruk tu bukan UMNO, tapi rakan karib PKR la. Siapa lagi. Cerita ni cerita jahat ”orang-orang PKR”. Bukan cerita orang UMNO. Yang kelam-kabut balas statement tu sememangnya dia sendiri tak jujur. (Orang UMNO yang jujur ni duduk sengap-sengap , tak kata apa pun). Yang mengelabah tu pulak lari lintang-pukang kat luar negara.Cari penyokong orang putih Kristian laknat. Lain kali kalau nak tulis tu, fikir-fikirlah banyak kali.. kan dah kena batang hidung sendiri.

Apa-apa pun baca petikan ini dahulu! Kemudian, lu fikir la sendiri....

Pendedahan Zahrain bala buat Umno
Penulis:Mandoor

Dalam Datuk Seri Zahrain Mohamad Hashim 'enak' menghentam parti yang banyak berbakti kepadanya. Pimpinan UMNO mula bercakaran sesama sendiri.(Komen; Mana ada!)

Lapan Ahli Parlimen yang didedahkan namanya oleh Zahrain mula kebinggungan dimedia. Bukan sahaja Tunku Razali Hamzah, Timbalan Speakar, Datuk Dr. Fuad Zarkasi dan lainnya sahaja, Yang Dipertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin juga 'diserkop' oleh Zahrain.

Dalam pengetahuan pencatat ada beberapa nama 'besar' lain tidak disebut. Mungkin ada faktor-faktor tertentu yang menyebabkan Zahrain malu mahu menyebutnya. Ataupun Zahrain tidak tahu maklumat lengkap.

Nampaknya bukan sahaja Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng sahaja dibelasah. Pemimpin UMNO, Angkatan Tentera Malaysia dan Tuanku Mizan juga diseret dalam Dewan Rakyat tempohari.

Ada ahli UMNO berkata, "Zahrain ni kuda Trojan Anwar ke... ?. Pencatat enggan mengulas spekulasi ini. Ia agak rumit untuk dibicarakan disini. Apa yang pasti pemimpin UMNO kini tersipu-sipu dengan pendedahan Zahrain.(Komen- Pasai apa pulak nak tersipu-sipu…Tak kisah pun)

Adakah ia bertujuan menghancurkan Pakatan Rakyat atau menjahamkan UMNO ? Ini yang menjadi perbualan ahli UMNO kini. (Komen: UMNO tak akan jahanam. Dah lebih 50 tahun.. tunjang panjang ke pusat bumi..)

Pada masa yang sama di Perak, Selangor, Kuala Lumpur dan negeri lain lebih 1,000 jemaah telah menamatkan sholat hajat mereka yang berakhir malam tadi. Ia dilakukan 7 hari 7 malam di lebih 10 masjid dan surau.(Komen:Ini kerja orang memperalatkan Islam.. Pasai apa tak solat hajat tunjuk sapa liwat turunkan laknat… Tak berani pun!)

Ia ditujukan kepada Ahli Parlimen Bagan Serai, Mohsin Fadzli Samsuri dan MP lain yang curang pada undi rakyat. Ada yang perpendapat sholat hajat itu kian membuahkan hasil. (Komen:Mana ada. Perasan saja!)

Bukan Mohsin dan 'rakan-rakan kataknya' sahaja dilihat memalukan diri sendiri. Jelas dimedia MP tersebut seperti cacing kepanasan.

UMNO dilihat semakin huru-hara kerana tindakan kotornya 'membeli' MP Pakatan Rakyat.(Komen:Ada ka bukti yang UMNO buat kerja ni? Lazimnya, siapa yang suka sangat cakap macam ni, dia la dok buat kerja tu!)

Jika pembaca tidak yakin dengan sholat hajat itu. Kita tunggu dan lihat sahaja kesudahannya.(Komen:Lepas ni buat pula solat hajat Allah turunkan bala pada yang mai ”liwat” pulak! Boleh?)


* Tulisan di atas adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian Harakahdaily.net. Harakahdaily.net tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan berkenaan.(Komen:Kalau dah tak berani bertanggungjawab, tak usahlah siar!)

No comments:

Nuffnang