Thursday, February 11, 2010

CERITA KARUT LAGI!


BEKAS MB PERAK ITU DIPILIH SECARA SAH MENERUSI PILIHAN RAYA: ABDUL HADI

Ini cerita dalam SINAR HARIAN-EDISI PERAK bertarikh 11 Februari 2010.

Yang menghairankan, "statement" ini mengelirukan dan "memutarbelitkan". Baru semalam, mahkamah sudah memutuskan dengan sejelas-jelasnya. Satu negara, malah satu dunia pun sudah tahu. YAB Datuk Seri Dr.Zambry Abdul Kadir sudah diisytiharkan sebagai Menteri Besar Perak yang sah! Ini suatu penghinaan kepada kedaulatan undang-undang negara. Pada peringkat awal, mereka bermain dengan undang-undang dan institusi kehakiman. Mungkin pada ketika itu, mereka nampak dan "rasa" boleh mempengaruhi institusi ini disamping mengajak rakyat bersama dalam kemelut ini. Rakyat yang "tidak mengerti apa-apa" menjadi "pak turut" dengan mengadakan reformasi di merata tempat tanpa menghiraukan pekerjaan dan tanggung jawab kepada keluarga. Wang dikocek semakin berkurangan kerana terlalu sibuk berpolitik dan berdemonstrasi. Inilah hakikat yang kita lihat hari ini.

Mereka tidak pernah dan tidak akan berpuas hati sampai bila-bila sehingga "rakyat yang kerdil" menjadi mangsa dipengaruhi mereka. Rata-rata rakyat yang miskin dieksploitasi dengan mengatakan wujud ketidakadilan dalam segala segi.


Ini lagi satu cerita lagi...SHAH ALAM - Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyifatkan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin masih mempunyai pengaruh dan menjadi pilihan rakyat meskipun Mahkamah Persekutuan kelmarin memutuskan beliau bukan Menteri Besar Perak yang sah. Katanya, kepimpinan yang diterajui Mohammad Nizar masih lagi kukuh memandangkan ia adalah pilihan rakyat yang mengundi beliau dan pemimpin Pakatan Rakyat (PR) lain dalam Pilihan Raya Umum ke-12, Mac tahun lalu…..

Perlu diingat bahawa kerusi yang ada untuk PR hanyalah 28 sahaja. Yang lebihnya,adalah hak BN. “Statement” mengatakan kepimpinan yang diterajui oleh MN masih lagi kukuh adalah TIDAK BENAR sama sekali. Lagi pun pentadbiran PR di bawah MN selama 11 bulan dahulu cukup mengajar rakyat Perak bahawa pemilihan pentadbiran negeri kepada PR amatlah merugikan. Banyak kelemahan dan penyelewengan berlaku sewenang-wenangnya. Jadi, sebagai rakyat Perak, kami akan cukup berhati-hati, terutamanya pada PRU 13 nanti. Masa itu, barulah ”kayu pengukur” yang sebenarnya berfungsi. Jangan jadi, ”ibarat anjing menyalak bukit”.

Nuffnang