Monday, March 8, 2010

MUAL DAN MUNTAH!

Baca berita di bawah ini. Lihat betapa mereka b egitu RAKUS menuduh polis, sedangkan apa yang mereka lakukan mereka tidak nampak. Lihat kesalahan mereka:
1. Buat ceramah tanpa permit.
2. Mereka bercakap pasal hak asasi, tetapi mereka bercakap penuh HASUTAN, FITNAH dan MERESAHKAN JIWA RAKYAT! Amat merbahaya.
3. Polis menjaga ketenteraman awam sebelum menjadi MARAK dan SUKAR DIKAWAL. Budaya REFORMASI menular kembali. Siapa dalangnya?
4. Mereka cuba mengalihkan ISU KERETAKAN dalam parti. Ini taktik lama. Semua orang sudah faham.
5. Mereka hendak memburukkan NAMA BAIK negara ke negara luar. Baik ke perangai macam ini?
6. Siapa salah jika cedera? Mereka MENGHALANG TUGAS-TUGAS POLIS? Berhimpun tanpa permit. Ini undang-undang negara. Kalau tiada undang-undang apa akan jadi pada sebuah negara? HANCUR LEBUR..
7. Apa sahaja sekarang TUDUH kepada BN atau UMNO yang punya angkara. Bagi mereka, parti mereka buat kerja BETUL sokmo!

PETALING JAYA, 8 Mac: Para pimpinan Pakatan Rakyat menyifatkan tindakan pihak polis menghalang majlis ceramah yang dianjurkan oleh Pakatan Rakyat di Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru semalam akan mengingatkan kembali rakyat kepada era Reformasi 1998.

Dalam kenyataan bersama yang ditandatangani oleh pemimpin ketiga-tiga parti dalam Pakatan itu, mereka berkata, rakyat berhak berhimpun secara aman.

Mereka juga berhak untuk mendengar pemimpin mereka berucap dan memberi pandangan tentang hal Negara.

"Ini adalah hak yang asasi dan yang dilindungi di bawah Perlembagaan Malaysia dan juga diiktiraf di bawah piagam Bangsa Bangsa Bersatu," kata kenyataan yang ditandatangani oleh Salahudin Ayub, Naib Presiden PAS, Datuk Seri Anwar Ibrahim Ketua Umum PKR dan Lim Guan Eng, Setiausaha Agung DAP.

Mereka dipercayai mengulas tindakan kira-kira 50 anggota FRU yang menyerbu perhimpunan Pakatan Rakyat di Kelab Sultan Sulaiman malam tadi ketika Naib Presiden PKR, Azmin Ali sedang berucap.

Akibat serbuan itu, tiga petugas cedera dan membuat laporan polis.

Bagi mereka, di Malaysia hari ini pihak polis telah bertindak menidakkan hak tersebut dan menggunakan kekerasan untuk memecahkan perhimpunan aman ini.

Permit untuk berhimpun secara aman tidak diberi dan kalau pun diberi dengan syarat yang tidak munasabah. Lagi pun permit ini ditarik balik tanpa alasan yang munasabah.

"Adalah jelas pihak polis telah bertindak di atas arahan dan kehendak politik kerajaan BN dan bukan berasakan faktor keselamatan Negara," kata kenyataan itu.

Wakil-wakil Pakatan Rakyat juga akan ke ASEAN, New York dan Brussels tidak lama lagi untuk tujuan ini, tambah kenyataan itu. .Sudah baca semuanya. Inilah contoh-contoh artikel atau berita yang merosakkan MINDA rakyat Malaysia. Tiada kerja lain, semuanya kerja FITNAH, HASUT, CACI dan PUTAR BELIT. Bila bercakap atau beri ”statements” bukan main garang. Bila sudah kena komen, kata lah pemberita salah lapor. PEMBERITA juga yang kena ejek, ANJING UMNO. Pemberita dia orang, tulis lagi ”hebat”. Kadang-kadang sampai tak tahu yang mana betul atau salah, melainkan SEMUANYA BETUL! TIADA YANG TIDAK BETUL. Rakyat pun sudah MUAL dan MUNTAH dengan ”fatwa-fatwa” songsang yang ikut selera!

Cuba lihat yang ini pula. Lagi MELOYAKAN... TUDUHAN, HASUTAN, kerja lain tidak ada?

Kini, semua cawangan PAS di seluruh negara sedang sibuk bermesyuarat agung. Muktamar Tahunan PAS dijangka akan diadakan pertengahan tahun ini.

"Tahu tak kenapa Umno berusaha keras untuk membeli seramai mungkin anggota Parlimen kita sekarang...kerana mereka mahukan kuasa 2/3 dalam Dewan Rakyat.

"Dengan kuasa 2/3 ini, mereka boleh pinda perlembagaan termasuk meminda persempadanan kawasan pilihan raya ala gerymendaring yang membolehkan mereka menyusun penduduk dan pengundi ikut kehendak mereka," kata Dr Mariah.

Dr Mariah yang juga Timbalan Pengarah III Jabatan Pilihanraya PAS Pusat berkata, Umno juga sedang berusaha keras untuk mendaftarkan seramai mungkin pengundi menjelang pilihan raya umum nanti.


Kaya betul UMNO, boleh BELI Ahli Parlimen Pakatan Rakyat (Pakai Rembat =PR). Isu baru pulak PINDA PERSEMPADANAN kawasan pilihan raya. Kalau tidak betul, harap-harap ALLAH SWT turunkan bala!

Sebenarnya, orang-orang Melayu (yang beragama Islam) dalam Pakatan Rakyat (PR=Pakai Rembat)adalah orang-orang yang PALING RUGI dan PALING BODOH. Apa tidak ruginya, asyik REFORMASI sampai tidak sempat hendak cari rezeki. Kalau di Penang, sekarang yang kaya raya, SIAPA? Di Selangor pun macam tu, SIAPA JADI TAUKEY BOSAT??? Yang jadi bodoh, kerana TERPAKSA MENGIYAKAN APA "RAKAN" MEREKA KATA, WALAUPUN BERTENTANGAN DENGAN AGAMA ISLAM. Tak betul ke pendapat saya ni?? Pasal apa jadi macam ini? Sebabnya, hendak menjadi PM (Pemusnah Malaysia).

Nuffnang