Thursday, December 10, 2009

BIADAP

Memang BIADAP dan KURANG AJAR!!
Sudah jelas dan terang lagi bersuluh, bahawa mereka sememangnya suka menimbulkan isu-isu yang panas dan "menyakitkan hati: orang-orang Melayu dan Islam.


Beberapa hari yang lalu, mereka dengan angkuh tapi bodoh, telah memijak-mijak gambar YB-YB yang tidak mahu bersekongkol dengan mereka. Bertolak dari peristiwa itu, terdapat reaksi-reaksi yang panas telah menyebabkan mereka "tersengeh-sengeh" memohon maaf dalam akhbar. Senang dan mudah begitu...


Hari ini pula ditimbulkan pula tentang kos pembinaan masjid di seluruh negara dalam persidangan parlimen. Apa niatnya sebenar? Ini tidak lain, untuk mencari publisiti murahan supaya dianggap memperjuangkan hak kaum-kaum lain. Isu-isu ini akan masuk surat khabar dan akan menyentak emosi orang ramai. banyak lagi perkara lain yang boleh dipersoalkan. Kenapa isu ini yang diketengahkan?


yang menghairankan, PAS dan PKR tidak nampak langsung kelantangan suara mereka. Apakah mereka benar-benar ikhlas dalam perjuangan politik. Kenyataan di Perak mengatakan bahawa DAP ikhlas. Betul ke?
Hari ini, mereka bercakap pula tentang DOSA, yang berkaitan dengan isu masjid yang di bawa ke mahkamah. Nampaknya, semua nak selesai melalui mahkamah.. Itu yang seperti dinyatakan, hari ini cakap lain..esok cakap lain..dasar lidah bercabang..Bila rakyat nampak melenting, mereka mula "konar" ikut lain pulak.

Please visit this site:

RahsiaBulkSMSNIKAH BATIN

Hari ini kita dikejutkan lagi...WANITA MINTA NIKAH BATIN DISAHKAN
Ini berita tentang seorang ahli perniagaan, telah mengemukakan permohonan kepada Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur, untuk mengesahkan pernikahannya yang dilakukan secara batin (tajdi)sejak 4 tahun dahulu. Pernikahan ini dipercayai dilakukan pada 30 Jun 2005, tanpa wali, jurunikah, saksi dan hanya bersaksikan ALLAH. Ini merupakan kali pertama dikemukakan kepada mahkamah mengikut Seksyen 12 (2)Akta Undang-Undang Keluarga Islam Wilayah Persekutuan 1984.

Saya paparkan petikan Akta Undang-Undang Keluarga Islam WP 1984 untuk tatapan:

AKTA 303
AKTA UNDANG-UNDANG KELUARGA ISLAM (WILAYAH-WILAYAH PERSEKUTUAN) 1984
BAHAGIAN II - PERKAHWINAN

________________________________________


Seksyen 12. Perkahwinan yang tidak boleh didaftarkan

(1) Suatu perkahwinan yang melanggar dengan Akta ini tidak boleh didaftarkan di bawah Akta ini.
[Pin. Akta A902:s.6]

(2) Walau apa pun subseksyen (1) dan tanpa menjejaskan subseksyen 40(2), sesuatu perkahwinan yang telah diupacarakan berlawanan dengan mana-mana peruntukan Bahagian ini tetapi sebaliknya sah mengikut Hukum Syarak boleh didaftarkan di bawah Akta ini dengan perintah daripada Mahkamah.
[Mas. Akta A902:s.6]

Untuk lebih jelas boleh baca disini:KLIK

Belajar TWITTER

Hari ini, saya sudah mula belajar tentang TWITTER. Seronok juga, tapi susah juga. Saya gunakan laporan / e-book yang ditulis oleh pakar HyproBulksSMS..Tentang TWITTER ini, boleh rujuk pada link ini: TWITTER. Untuk mendaftar sebagai member, adalah senang sajdan layari :TWITTER.com

Nuffnang