Saturday, April 3, 2010

BUKTI PERMAINAN POLITIK PAKATAN RAKYAT

Saya pinjam berita dari UMNO, untuk tatapan ramai!

PUTRAJAYA, 1 April – Ibarat senjata makan tuan, usaha pakatan pembangkang mengambil alih kerajaan dengan cara menghalalkan lompat parti, menjatuhkan maruah, menimbulkan keraguan, berbohong dan fitnah kita terdedah satu persatu.

Penyokong dan pemimpin mereka tidak sanggup berbuat jahat dan yang terlarang untuk mencapai matlamat. Temberang konon YDP Agung dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) menyokong usaha kini terdedah.

Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak membidas pakatan pembangkang yang sengaja menaburkan fitnah terhadapnya dan membuat banyak janji kepada rakyat yang kesemuanya tidak tertunai sejak dua tahun lepas.

Beliau berkata penipuan pembangkang itu bermula dengan cubaan mereka untuk merampas kuasa pada 16 Sept 2008, diikuti kononnya ia mendapat sokongan daripada YDP Agong dan ATM.

“Mereka cuba pancing sokongan Ahli-Ahli Yang Berhormat BN supaya berpaling tadah dan bertukar parti menyokong pembangkang. Tetapi bila Adun mereka ’seberang’ pada kita, mereka ‘bertempik’.

“Soalnya siapa buat kudeta…siapa cuba main ‘permainan’ ini. Pada mereka semua halal, di tangan mereka matlamat menghalalkan cara. Sebab dalam politik, bagi mereka fakta tidak penting sebaliknya persepsi itu penting,” katanya.

Najib berkata beliau juga sedang menunggu temujanji dengan Anggota Parlimen Kulim-Bandar Baru, Zulkifli Noordin, yang sebelum ini mendakwa pernah diupah untuk memfitnah Perdana Menteri dan isteri terlibat dengan pembunuhan warga Mongolia, Altantunya Shaaribuu.

“Saya tunggu, temujanji saya dengan Zulkifli, barang kali dia nak cerita. Inilah permainan yang mereka buat kononnya saya terlibat dengan Altantunya pada hal saya sudah bersumpah, saya tidak mengenali Altantunya.

“Orang lain tak berani sumpah tetapi saya berani sumpah. Tidak payahlah buat perancangan sebab ini fitnah. Kita boleh merancang tetapi Tuhan menentukan… jangan khuatir kita di pihak yang benar,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis makan malam Perdana Menteri bersama Kelab Adun Penyokong BN di Sri Perdana di sini, pada Rabu malam. Turut hadir, isteri beliau Datin Seri Rosmah Mansor.

Pada masa sama, Presiden UMNO berkata, trend mutakhir sokongan rakyat terhadap BN setiap hari semakin meningkat, malah daripada lawatan-lawatannya ke seluruh negara termasuk ke Sabah dan Sarawak, sambutan terhadap parti itu juga meriah.

Sehubungan itu, Pengerusi BN itu mengingatkan wakil-wakil rakyat BN supaya terus bekerja keras bagi memastikan BN dapat mencapai kejayaan besar pada pilihan raya umum akan datang. -MediaUMNO

LAGI-LAGI CERITA BOHONG!

Sepotong petikan berita:
Persidangan DUN Perak kali ini lebih memperlihatkan keanehan dan kepincangan. Berlaku pelanggaran peraturan yang tidak sepatutnya berlaku. Ganesan sebagai Speaker yang dipertikai cuba mengguna kuasa mengendalikan perjalanan sidang. Ternyata Ganesan gagal mengendali dengan bijak dan baik.

Apa yang pincangnya? Soalnya, kalau dikaji secara terperinci, awal-awal lagi PAKATAN RAKYAT cuba memprovokasikan Persidangan DUN Perak. Jangan tak tahu....

1. Siapa yang tulis surat kepada DYMM Paduka Sultan Perak, supaya tidak diperkenankan Sidang DUN kali ini? Siapa??

2. Siapa yang pandai-pandai tulis notis menjemput ahli-ahli YB ke sidang DUN sedangkan dia bukan lagi Speaker Dewan???? ( Tak menghormati DYMM Paduka Sultan Perak)

3. Siapa yang minta semua soalan untuk sidang DUN dihantar kepadanya yang masih mengaku sebagai Speaker Dewan sedangkan mahkamah sudah memutuskan YAB Dato' Dr. zambry sebagai MB yang sah? (Secara tidak langsung perlantikan Dato Ganesan sebagai Speaker Dewan adalah sah!) Kenapa tidak mahu kenyataan ini???? Kalau sudah dasar pembelit, mesti mau belit punya.

Lihat kenyataan berita ini lagi...

Inilah isu yang menyebabkan semua Adun PR mengambil tindakan keluar dewan sebagai protes di atas kesombongan dan keangkuhan Speaker haram Ganesan. Tindakan ini dilihat oleh PR sebagai satu penghinaan dan biadab terhadap Tuanku yang bertitah semalam. Adun PR bimbang sekiranya Rang Undang-undang telah dibentang, dewan akan ditangguhkan oleh Speaker tanpa ada perbahasan Titan Tuanku. Sidang 7 Mei 2009 yang lalu telah berlaku, sidang ditangguhkan begitu sahaja tanpa disambung semula bagi membahaskan Titah Tuanku.
(Berita ini ditulis oleh: Misbahul Munir Masduki,
Setiausaha Politik YAB Datuk Seri Nizar.)


Tengoklah macam mana "manisnya" ayat-ayat itu. Seolah-olah semua ADUN PR yang ada tu baik-baik belaka. Bersopan santun, berbudi-bahasa.... alahai seronoknya kalau dapat ADUn begini!..Tapi, apa yang berlaku, BUKAN...Bacalah Sinar Harian.. kalau baca Utusan dan Berita harian, surat khabar UMNO.. "Banner-banner" yang dibawa ke dalam dewan tu datang dari mana??? Bila buat??? Pendek kata, "kekecohan" yang berlaku itu sudahj dirancang. ADUN PR bukan merancang untuk membahaskan Titah Tuanku.. tapi, sebaliknya hendak berdemonstrasi. Mereka sebenarnya kecewa kerana tidak berjaya menarik rakyat Perak berdemonstrasi di luar dewan pada hari itu. Rakyat sudah muak dan mual.. TERMUNTAH!!!

Cuba tengok berita ini pulak...

Malaysia memang mempunyai penduduk 26 juta tetapi separuh daripadanya adalah Muslim. Maknanya lebih kurang 13 juta rakyat Malaysia adalah Muslim. Pelik juga bila rakyat yang bukan Islamnya hanya sekitar 13 juta orang tapi Malaysia pula menjadi antara 10 negara yang tertinggi mengambil arak. Sedangkan banyak lagi negara lain yang terdiri dari orang bukan Islam dengan jumlahnya yang ramai. Kalau semua rakyat Malaysia yang seramai 26 juta orang itu terdiri dari orang bukan Islam dan Malaysia pula berada antara 10 negara yang tertinggi ambil arak maka itu bukanlah suatu berita yang terbalik.


Penulis:Timbalan Pesuruhjaya PAS Pahang,
Dr Hamzah Jaafar.


Ini tulisan orang yang tak habis mengaji. Kalau ye pun, cuba kaji pulak, orang negeri mana pulak yang banyak dok kedarah benda keji ini. Selangor, Pulau Pinang dan Kuala Lumpur. Siapa yang pegang negeri-negeri ini?? Tak kan buat tak tau pulak. Lagi pun, kalau nak membasmikan gejala ini banyak pihak kena terlibat. Alim ulamak yang paling penting. Tapi, alim ulamak hari ini dah sibuk pulak berpolitik. Nak keluar fatwa pun dah tak berani, takut puak balik sana lari... Lagi pun, yang buat kerja ni pulak orang-orang bukan Islam (Faham-faham saja la siapa sebenarnya..) Sahabat-sahabat dalam Pakatan Rakyat lah yang banyak terlibat dalam busines jual benda haram ni... Suruh lah depa jangan jual. Bagi tau la Hukum Hudud. Benda ni wajib dilaksanakan. Tapi, sebut pun dah tak mau...

BERITA YANG PERLU DIPERBETULKAN!

Cuba lihat berita yang diperturunkan. Petikan berita Harakah ini jelas menunjukan penipuan yang tidak boleh diampunkan. Rakyat Perak sekali lagi diputarbelitkan. Apa-apa pun baca lah dulu....


Sidang Dewan Rakyat sudah pun selesai berlangsung.Ianya mengambil masa dua hari. Hari pertama merupakan hari perasmian dengan dipenuhi Ucapan Titah Tuanku. Hari Kedua …apa yang berlaku?
(Apa yang berlaku?? ADUN Pakatan Rakyat buat kecoh bawa "banner" tulis macam-macam.. Semuanya dan dirancang. kalau tidak mana datangnya "banner-banner" tu. Lu fikir la sendiri!!!!)

Rakyat tentunya mahu tahu, apakah perkara-perkara penting yang berkaitan dengan rakyat telah diputuskan. Rakyat telah memilih mereka sebagai wakil mereka ke mesyuarat di Dewan Undangan Negeri bagi membawa segala aduan dan masalah mereka di tempat masing-masing.
(Macam mana nak berbahas, semuanya kecoh! Serang menyerang sampai pergi ke meja ADUN Kerajaan...Cakap mesti mau fikir!!!)

Untuk memberi kesempatan kepada kesemua 59 wakil rakyat negeri Perak ini supaya dapat mengemukakan soalan-solan berhubung dengan masalah rakyat ditempat masing-masing, Pakatan rakyat telah mencadangkan supaya Dewan Undangan Negeri Perak bersidang untuk selama 5 hari.

(Kalau lima hari pun tak guna jugak..Depa pun bukan hormat sangat dengan peraturan dewan. Asyik-asyik keluar dewan.. Buat lima hari pun buang masa saja. Kalau ikut telunjuk dia orang, tak apa.. Kalau tak ikut, "merajuk" keluar dewan.. ini kah mentaliti yang ada pada ADUN PR???)

Cukup lah setakat itu. Ayat biasa, tak payah baca!!!!

Ini pengakuan penulis berita:(Tak berani pun letak nama sebenar!)
* Tulisan di atas adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian Harakahdaily.net. Harakahdaily.net tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan berkenaan.

Nuffnang