Wednesday, March 31, 2010

KENAPA ISU APCO WORLDWIDE DIBESAR-BESARKAN? SATU USAHA MENGUBAH PERHATIAN MASYARAKAT??

Besar sangat ke isu APCO WORLDWIDE yang diheboh-hebahokan oleh "Tok Ketua" dan penyangak-pen yangak yang tidak pernah jemu-jemu hendak memporak-perandakan negara Malaysia. Isu penggunaan kalimah ALLAH pun tidaklah dibesar-besarkan sebegini. Isu murtad Lina joy pun tidak diambil pusing langsung. Soal kesucian agama Islam pun tidak diambil berat. Sebaliknya, isu APCO WORLDWIDE ini pula diambil serius seolah-olah ianya akan meruntuhkan negara.

Usaha-usaha penipuan dan "putar-belit" akan bermula dan sedang berlaku. Kenapa?? Ini tidak lain adalah untuk mengalihkan perhatian rakyat dari perbicaraan liwat "tok Ketua" yang akan berlangsung. Selain itu, Isu 16 September, dan isu "keluar" dan "pemecatan" pemimpin PKR.

Cukup bijak, licik dan halus mereka mencari "bahan-bahan" untuk dibuat cerita "berbelit-belit" (macam ular) bagi meracuni dan menimbulkan keresahan di jiwa rakyat. Apatah lagi, sekarang ini penyokong-penyokong mereka tengah "sasau" dan "panik". Ada yang sudah mula bertanya-tanya,tentang Isu 16 September yang didedahkan sendiri oleh bekas sahabat "Tok Ketua". Ada yang menyatakan bahawa tergamak sungguh "Tok Ketua" buat macam itu. Maknanya, kerja liwat-meliwat tu pun kira betul la.. Kalau tak betul, mesti dia jawab. Ni, tak jawab dan terus keluar dewan. Lepas tu lari bertenang di luar negeri. Kat mana pulak dia dapat duit kerap pergi luar negeri. Gamak-gamaknya, George Soros bagi kot??? Di sini, cuba baca sebuah tulisan dalam sebuah bl0g:

Sejurus sampai di New York, pada 25 September 09, Anwar disambut oleh Richard Haas, Pengerusi Council on Foreign Relation (CFR)
Siapa Richard Haass ? Richard Haass adalah berbangsa Yahudi yang mempunyai perkaitan darah dengan keluarga Rockeffeler, Amerika Syarikat. Semasa Presiden Bush (Republikan) memerintah Amerika Syarikat, Richard Haass adalah Pengarah Perancangan Dasar untuk Jabatan Negara Amerika Syarikat (2001-2003)
Ketika Iraq diserang , Richard Haas bertugas Pengarah Perancangan Dasar Jabatan Negara dan Senior Fellow di CFR. Ketika itu, dia juga merupakan penasihat utama kepada Setiausaha Negara, Colin Powell, yang menentukan dasar-dasar luar Amerika Syarikat. Bermakna di tangan ‘penasihat Collin Powell’ lah serangan ke atas Iraq wajar atau tidak.
Iraq diserang pada 20 mac 2003. Bermakna atas nasihat Richard Haas lah faktor utama Iraq diserang. Pelaksana serangan ke atas Iraq dilakukan oleh Paul Wolfowitz (Yahudi) yang ketika itu menjawat jawatan Timbalan Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat(2001-2005).
Sebab itu, web wake-up-america.net, menyenaraikan nama Richard Haass dan Paul Wolfowitz sebagai dua daripada 42 Yahudi neocons Amerika yang bertanggungjawab membuat keputusan serangan ke atas Iraq. Klik di sini
Perang Iraq yang berslogankan ‘Operation Iraqi Freedom’ (Operasi Kebebasan Rakyat Iraq) itu telah mengorbankan lebih 1.2 juta nyawa [kajian daripada independent polling agency pada September 2007] dan lebih 5 juta kanak-kanak Iraq menjadi anak yatim [kajian kerajaan Iraq pada Disember 2007]. klik di sini
Anwar Ibrahim ketika itu berada di penjara Sungai Buloh (1999-2004) turut memberi ’saham’ menyokong serangan ke atas Iraq. Dia menulis satu rencana yang diterbitkan oleh Majalah Time (milik CFR) dan International Herald Tribune (milik CFR) pada 11 Oktober 2001 yang menuduh Mohamad Atta dan Osama ben Laden sebagai pengganas yang mengebom WTC (World Trade Centre). Klik di sini
Tuduhan Anwar ini merupakan tuduhan paling jahat ke atas dunia muslim, kerana sehingga ke hari ini, Amerika Syarikat gagal memberi bukti siapakah pihak pengebom WTC yang membunuh beribu-ribu rakyat Amerika itu.
Dalam rencana itu juga Anwar menyuntik nilai kebencian rakyat Amerika Syarikat kepada Malaysia dengan mengatakan kerajaan Malaysia mengawal media untuk menyemarakkan sentimen kebencian dan meletakkan kesalahan kepada Amerika Syarikat.
Tulis Anwar, “One is therefore perturbed by the confusion among Muslims who responded to the attack with a misplaced diatribe against the United States. In Malaysia, the government-controlled media have been deployed to stir anti-American sentiments, while members of the political elite use a different language for international diplomacy” Klik di sini
Sudah tentu tulisan Anwar ini mudah difahami mesejnya bahawa dia meletakkan dirinya sebagai penentang ‘terorisme’ (pengganas Islam). Dia menyalahkan Mohamad Atta dan Osama Bin Laden sebagai terorisme (walaupun tidak bukti yang mensabitkan kesalahannya) dan dia menyalahkan kerajaan Malaysia kerana bersimpati kepada dunia Islam, sedangkan Anwar adalah satu-satu individu yang bersimpati kepada Amerika Syarikat.
Semestinya tulisan Anwar yang membodek Amerika ini amat disukai oleh Yahudi neocons Amerika (seperti Paul Wolfowitz) yang sememangnya merancang menjadikan ‘kemusnahan WTC’ sebagai faktor pendesak serangan ke atas Iraq yang dianggap sarang kepada ‘terorisme’.


Ini sambung lagi bacaan!

Sebaik sahaja Anwar dibebaskan dari penjara Sungai Buloh pada 2 September 2004 kerana berjaya dalam rayuan terakhir kes liwatnya di Mahkamah Persekutuan, Anwar terus berangkat ke Munich, Jerman untuk menjalani rawatan sakit belakang(Komen: Mana ada sakit pun). Sebelum ini, pada 8 Ogos 2000, Anwar telah disabitkan dan dijatuhkan hukuman penjara sembilan tahun oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur setelah didapati bersalah atas tuduhan meliwat Azizan Abu Bakar. Hukuman itu diputuskan oleh Hakim Datuk Arifin Jaka.
Antara tetamu penting yang melawat Anwar di Munich adalah Paul Wolfowitz, ketika itu menjawat jawatan Timbalan Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat dan ahli CFR.
Peter J. Boyer, wartawan The New York Yorker menulis satu rencana khusus bertajuk “The Believer – Paul Wolfowitz defends his war” [klik di sini] menceritakan kesibukan Wolfowitz di Amerika, tetapi tetap meluangkan masa untuk melawat rakan karibnya, Anwar Ibrahim, di Munich.
“…Pada malam 5 Oktober 2004, sekumpulan pelajar-pelajar Poland, profesor-profesor, pegawai tentera, dan pegawai kerajaan penuh sesak kepada sebuah auditorium kecil di Warsaw University untuk mendengar Paul Wolfowitz, Timbalan Setiausaha Defense, memberi ceramah berkenaan perang di Iraq ..”
Penulis sendiri mengakui, pada masa itu merupakan hari-hari yang memenatkan Paul Wolfowitz, kerana dia terpaksa melobi semua pihak termasuk di London untuk bersetuju dengan Amerika Syarikat berkaitan dengan peperangan ke atas Iraq. Dan dalam sama Wolfowitz terpaksa melobi kepada pihak Jerman untuk turut serta dalam peperangan itu.
Dalam perjalanan ke Jerman, penulis menggambarkan Paul Wolfowitz berhenti di Bandar Warsaw untuk melawat Memorial Umschlagplatz, satu memorial peringatan untuk ratusan ribu orang Yahudi Warsaw yang terkorban semasa pemerintahan Nazi, Jerman. Bapa Wolfowitz, Jacob Wolfowitz, dilahirkan di Warsaw, tetapi terselamat dari peristiwa ‘holocaust’ itu. Penulis menggambarkan, Wolfowitz benci kepada ‘holocaust’ sejak dari kecil lagi.
“…Dalam Perjalanan ke Poland, Wolfowitz membuat satu hentian di Munich, di mana beliau telah bertemu dengan dua lelaki yang telah membantu untuk membentuk pandangan Islamnya. Seorang daripadanya adalah Anwar Ibrahim, bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia yang berada di Jerman untuk rawatan perubatan…”
Penulis turut menggambarkan betapa akrabnya hubungan Wolfowitz dan Anwar Ibrahim yang telah dikenali sejak dari zaman pelajar lagi. Penulis menukilkan Anwar sebagai;

“…Bagi Wolfowitz dan pihak Barat lain, Anwar adalah jelmaan ‘Islam Moderat’, toleran, dan bercita-cita menggerakkan negaranya ke arah dunia moden…”
“…Selepas sahaja serangan WTC, 11 September, Anwar Ibrahim, yang ketika itu masih dalam penjara Malaysia, menulis satu rencana mengutuk dengan lantang serangan-serangan (teroris Islam) sebagai satu kebencian dan meratap kegagalan dunia Islam untuk memberi perhatian terhadap “penderitaan yang menyusahkan rakyat Islam di Iraq yang dilakukan oleh diktatornya (Saddam Hussein)…”Siapa Paul Wolfowitz ini? Siapa? Seorang Yahudi yang mempunyai "share" dalam memusnahkan sebuah negara Islam iaitu Iraq.

Baca sepotong ayat lagi...
Anda akan berasa sedih mempunyai seorang pemimpin sebegini. Tetapi, anda bernasib baik kerana Peristiwa 16 September tidak menjadi kenyataan..

Anwar berkata dia menentang peperangan di Iraq, tetapi dia bekerja dengan Paul Wolfowitz yang merencanakan peperangan ke atas Iraq. Stephen Sackur mengasak Anwar sebagai penyokong zionisme dan neocons. Anwar cuba nafikan, tetapi penafian Anwar tidak memuaskan hati Stephen Sackur menyebabkan dia menegaskan bahawa Anwar adalah adalah penyokong utama Paul Wolfowitz.
Apabila Anwar diajukan dengan serangan sebagai penyokong Wolfowitz daripada Stephen Sackur, menyebabkan Anwar tergamam dan tergagap-gagap untuk menjawabnya


Ini satu lagi petikan.. Pastinya ada kebenaran, kerana tiada sesiapa pun yang menafikannya. Penulisan penulis-penulis yang saya paparkan ini adalah yang sentiasa mengikuti perkembangan politik Malaysia:

Anwar Ibrahim adalah Diplomat Jemputan CFR, New York (klik di sini). The Brookings Institution pula adalah salah satu badan pemikir CFR yang ditaja oleh Rockefeller(Yahudi). Manakala Anwar pula merupakan Kumpulan Penasihat Antarabangsa Brooking Institution. Klik di sini dan Klik di sini.
Presiden CFR adalah Richard Haass(Yahudi), yang telah menyambut lawatan Anwar ke Amerika Syarikat baru-baru ini. Richard Haass pula Naib Presiden, The Brookings Institution. Klik di sini
Jadi semakin jelas, Anwar memang termasuk dalam lingkaran Yahudi CFR, bermula dari Institut Brookings (berjawatan penasihat antarabangsa), badan pemikir CFR (Anwar berjawatan Diplomat Jemputan CFR, New York), kemudian CFR yang ditaja oleh keluarga Yahudi terkaya di Amerika Syarikat, Rockefeller.
Brookings Institution pula adalah badan pemikir pro parti Demokrat, Amerika Syarikat. Diasaskan oleh Robert Brookings(Yahudi). Presiden institut itu sekarang ini adalah Strobe Talbott ,(Yahudi) bekas Timbalan Setiausaha Negara semasa pemerintahan Presiden Bill Clinton. Klik di sini

Pihak Israel tidak begitu berpuas hati dengan peranan Brookings Institution yang dilihat tidak begitu pro Israel, lalu seorang jutawan Yahudi Amerika bernama Haim Saban telah menderma sebanyak $13 million kepada institut itu untuk menubuhkan satu unit penyelidikan khusus yang dinamakan Saban Center for Middle East Policy.
Martin Indyk (Yahudi), bekas pentadbir kerajaan Amerika semasa Presiden Clinton (Demokrat) yang pro- Israel dilantik sebagai Pengarah Saban Center for Middle East Policy. Dia juga terlibat dalam organisasi lobi Israel di Amerika Syarikat yang dinamakan AIPAC (The American Israel Public Affairs Committee).


Gambar Martin Indyk (Yahudi)


Yang ini, orang PAS (yang mengaku memperjuangkan Islam) MESTI baca!

Keterangan ini lebih jelas menunjukkan semua instrumen Yahudi Amerika telah melingkungi dan mengikat Anwar untuk melaksanakan misi demokrasi Yahudi di Timur Tengah. Projek ‘Demokrasi Islam’ yang dilaung-laungkan Anwar adalah sambungan lidah Yahudi yang berselindung di sebalik wajah Anwar.
Sebab itu apabila Anwar mencatatkan di blognya pada 28 September 2009,bahawa dia kesibukan dalam acara di New York dan Florida untuk mencari pendekatan baru Presiden Obama ke atas dunia Islam, sebenar retorik untuk menyeronokkan para penyokong Anwar di Malaysia.
Sebenarnya Anwar telah menemui ramuan baru pendekatan ke atas dunia Islam itu ketika Anwar, Zainah Anwar dan rakan-rakan CSID (Center for the Study of Islam & Democracy) menghantar surat kepada Presiden Obama pada 10 mac 2009.


Kandungan surat itu;

…Untuk tempoh yang lama, dasar Amerika di Timur Tengah telah dilumpuhkan dengan ketakutan terhadap parti-parti Islam yang akan mengambil alih kuasa. Sesetengah ketakutan ini munasabah dan difahami ; ramai pejuang Islam menyokong dasar- dasar yang tidak liberal….
…Mereka (parti-parti Islam sepatutnya) perlu lebih berusaha untuk menunjukkan komitmen mereka kepada hak-hak wanita dan minoriti agama, serta kesanggupan mereka untuk bertoleransi terhadap perselisihan pendapat…..
..(Tetapi) Dalam kebanyakan negara, termasuk Turki, Indonesia dan Maghribi, hak untuk mengambil bahagian dalam pilihan raya agak kredibel dan terbuka, juga mempunyai parti Islam yang moderat serta mempertingkatkan komitmen mereka kepada norma-norma demokratik.(Bila parti Islam dimoderatkan/liberalkan barulah menepati ciri demokrasi contohnya Indonesia dan Turki)…
….Mempromosikan demokrasi di rantau tersebut (Timur Tengah) akan memberikan peluang kepada parti liberal dan sekular untuk memantapkan diri mereka serta menghubungkan idea mereka kepada orang ramai, selepas penindasan selama berdekad-dekad yang menyebabkan mereka lemah dan dipinggirkan…
…(Perlunya Presiden Obama menumpukan demokrasi di Timur Tengah) untuk memberikan mesej kepada bangsa Arab dan dunia Muslim bahawa Amerika Syarikat akan menyokong semua pejuang kebebasan (beragama), demokrasi, dan hak asasi manusia…
…Sebagai penutup, kami menulis surat ini untuk meningkatkan kepercayaan kami yang mendalam bahawa sokongan terhadap demokrat dan demokrasi di Timur Tengah bukan untuk kepentingan di dalam rantau tersebut, tetapi juga kepada Amerika syarikat….
…Mungkin yang lebih penting, apa yang kami lakukan terhadap isu kritikal ini akan mendedahkan tentang betapa hebatnya kekuatan idea demokratik Amerika di dalam era ini kita akan menentukan untuk menghormati dan mengamalkannya (demokrasi) di Timur Tengah…..

Bermakna ketika ini, ketika Anwar masih berada di Amerika Syarikat, dia mencatatkan perkembangannya di sana dengan mengatakan,…”Sekitar 25 peserta berhimpun di White Oaks, kawasan hutan simpanan berhampiran Jacksonville, Florida dalam wacana khas mengenai pendekatan baru Presiden Barack Obama dengan dunia Islam…Selain wakil pentadbiran Obama, Senat dan Dewan Perwakilan, Amerika diwakili institusi saperti Brookings, Middle East Institute dll. yang aktif mengendali program di negara Islam..” mengesahkan peranannya sebagai Diplomat Jemputan, New York.
Ada apa dengan jawatan Diplomat Jemputan, New York ? Adakah ini petanda Anwar akan terus aktif dalam misi lamanya itu ?Apakah ANDA tidak bimbang atau takut, apabila membaca tulisan-tulisan sebegini? Ke manakah nanti umat Islam hendak pergi???

No comments:

Nuffnang