Saturday, April 3, 2010

BUKTI PERMAINAN POLITIK PAKATAN RAKYAT

Saya pinjam berita dari UMNO, untuk tatapan ramai!

PUTRAJAYA, 1 April – Ibarat senjata makan tuan, usaha pakatan pembangkang mengambil alih kerajaan dengan cara menghalalkan lompat parti, menjatuhkan maruah, menimbulkan keraguan, berbohong dan fitnah kita terdedah satu persatu.

Penyokong dan pemimpin mereka tidak sanggup berbuat jahat dan yang terlarang untuk mencapai matlamat. Temberang konon YDP Agung dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) menyokong usaha kini terdedah.

Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak membidas pakatan pembangkang yang sengaja menaburkan fitnah terhadapnya dan membuat banyak janji kepada rakyat yang kesemuanya tidak tertunai sejak dua tahun lepas.

Beliau berkata penipuan pembangkang itu bermula dengan cubaan mereka untuk merampas kuasa pada 16 Sept 2008, diikuti kononnya ia mendapat sokongan daripada YDP Agong dan ATM.

“Mereka cuba pancing sokongan Ahli-Ahli Yang Berhormat BN supaya berpaling tadah dan bertukar parti menyokong pembangkang. Tetapi bila Adun mereka ’seberang’ pada kita, mereka ‘bertempik’.

“Soalnya siapa buat kudeta…siapa cuba main ‘permainan’ ini. Pada mereka semua halal, di tangan mereka matlamat menghalalkan cara. Sebab dalam politik, bagi mereka fakta tidak penting sebaliknya persepsi itu penting,” katanya.

Najib berkata beliau juga sedang menunggu temujanji dengan Anggota Parlimen Kulim-Bandar Baru, Zulkifli Noordin, yang sebelum ini mendakwa pernah diupah untuk memfitnah Perdana Menteri dan isteri terlibat dengan pembunuhan warga Mongolia, Altantunya Shaaribuu.

“Saya tunggu, temujanji saya dengan Zulkifli, barang kali dia nak cerita. Inilah permainan yang mereka buat kononnya saya terlibat dengan Altantunya pada hal saya sudah bersumpah, saya tidak mengenali Altantunya.

“Orang lain tak berani sumpah tetapi saya berani sumpah. Tidak payahlah buat perancangan sebab ini fitnah. Kita boleh merancang tetapi Tuhan menentukan… jangan khuatir kita di pihak yang benar,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis makan malam Perdana Menteri bersama Kelab Adun Penyokong BN di Sri Perdana di sini, pada Rabu malam. Turut hadir, isteri beliau Datin Seri Rosmah Mansor.

Pada masa sama, Presiden UMNO berkata, trend mutakhir sokongan rakyat terhadap BN setiap hari semakin meningkat, malah daripada lawatan-lawatannya ke seluruh negara termasuk ke Sabah dan Sarawak, sambutan terhadap parti itu juga meriah.

Sehubungan itu, Pengerusi BN itu mengingatkan wakil-wakil rakyat BN supaya terus bekerja keras bagi memastikan BN dapat mencapai kejayaan besar pada pilihan raya umum akan datang. -MediaUMNO

No comments:

Nuffnang