Thursday, December 1, 2011

MENGAPA TERJADI?

TARIKH:01 DISEMBER 2012 ...Tidak berapa hari lagi, 2011 akan PERGI meninggalkan kita dan 2012 akan menjenguk tiba.. Say hello!!!!

ALANGKAH SEDIHNYA HATI INI

... tau kenapa???? Beralih tahun, bererti beralih umur. Beralih umur ertinya merubah pemikiran, kesihatan, rupa paras... dan sebagainya lagi. Kita perlu melihat diri kita sendiri...MUHASABAH Ada antara kita, makin tua, makin menjadi. Bak kata orang miang-miang keladi, makin tua makin gatal Sisih malaikat 44..Malaysia Web Hosting

Apa yang paling menyedihkan, terdapat di kalangan kawan-kawan yang sanggup "menikam belakang" semata-mata untuk mengejar pangkat dan kedudukan. Lantaran itu, tersebar luarlah seggala fitnah yang bukan-bukan bersama berjela-jela surat layang walau pun tidak pernah melayang... Renung-renungkanlah tentang DOSA FITNAH seperti yang diceramahkan oleh tok-tok guru alim ulamak...

Malaysia Web Hosting

Ini adalah sebuah website yang jelas membicarakan tentang FITNAH MENGFITNAH. Kalau tidak tahu eloklah baca di sini. DOSA-DOSA FITNAH Moga-moga dibersihkan, cuci hati-hati yang kotor, jiwa yang perasad..
Antara beberpa isi yang perlu dijadikanRENUNGAN BERSAMA adalah seperti di bawah....

Islam mempunyai kaedah lebih ketat bagi memastikan kebenaran sesuatu berita supaya tidak terperangkap dengan berita berunsur fitnah. Wajib bagi Muslim menghalusi setiap berita diterima supaya tidak terbabit dalam kancah berita berunsur fitnah. Sebarang berita diterima perlu dipastikan kesahihannya. Kebijaksanaan dan kewarasan fikiran amat penting digunakan bagi memastikan tidak terpedaya dengan berita berunsur fitnah. Firman Allah bermaksud: "Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan."(Surah al-Hujurat, ayat 6) Banyak pihak yang turut terbabit menyebar fitnah sebenarnya mempunyai beberapa kepentingan berkaitannya. Tetapi, disebabkan amalan menyebar fitnah sudah menjadi kebiasaan, banyak yang turut menyertainya dan seperti mendapat kepuasan daripada perbuatan itu.


Dosa membuat fitnah digolongkan sebagai dosa sesama manusia. Justeru, dosa itu tidak akan diampunkan Allah, melainkan orang yang difitnah itu memberi keampunan terhadap perbuatan itu.


Get Started Today For Only $1! - AWeber Communications
Terpanggil untuk bercerita sedikit tentang apa yang terjadi pada kawan-kawan sepanjang tahun 2011. Sememangnya, tahun ini merupakan tahun yang AMAT MENGECEWAKAN dan PALING MALANG. Sudahlah keputusan UPSR jatuh dengan teruknya.. "mereka-mereka" yang haprak dan durjana ini tidak sedar-sedar...
TERFIKIR KAH ANDA TENTANG GAMBAR INI(nationalgeographic.com)


BERANI MENCUBA SESUATU YANG MENCABAR
Mentor Jutawan 2008 (baru)- klik di sini!
Sekiranya anda ingin menjadi seorang doktor pakar, anda perlu belajar di Medical School. Sekiranya anda ingin belajar perniagaan, anda perlu belajar di Business School. Tetapi, sekiranya anda ingin menjadi jutawan, anda memerlukan mentor-mentor Jutawan!

Nuffnang