Friday, March 26, 2010

CERITA BELIT-MEMBELIT LAGI!

Tengoklah berita yang saya "sambar" dari sebuah penerbitan. Tak ada cerita lain, nak putar-belit rakyat Perak lagi! Jahat sungguh..isy..isy..

Baca! Jangan tak baca!

KUALA LUMPUR, 26 Mac: Umno tidak perlu menyalahkan rakyat sekiranya mempertikai keputusan Mahkamah Persekutuan yang mengesahkan Datuk Seri Dr. Zambry Abdul Kadir sebagai Menteri Besar Perak sebelum ini.
Komen:Rakyat mana pulak yang pertikai keputusan mahkamah? Rakyat mana?? Tak ada pun...
Ahli Parlimen Bukit Gantang, Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin berkata, Umno sendiri pun seolah-olah mengajak rakyat mengetepikan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur dalam isu kalimah 'Allah'.
Komen: Ini cerita kalimah Allah! Tanggungjawab memelihara nama ALLAH adalah tanggungjawab semua umat Islam..tak kan tak reti kot?
Men's One Energy Multivitamin, 90 tabletsADAM Men's Multivitamin 120 tabsOne-A-Day Mens Health Formula Multivitamin-250 TabsOpti-Men Multivitamin 180 tabsGNC MEGA MEN MULTIVITAMINS 180 Caplets (EXP:11/2011)Men's One Energy Multivitamin, 90 tablets
"Saya sendiri berasa pelik, apabila Hakim Lau Bee Lan yang memutuskan bahawa suatu akhbar (mingguan The Herald) boleh menggunakan kalimah Allah, tak lama selepas itu seolah-olah wujud suatu usaha untuk tidak bersetuju dengan keputusan mahkamah," ujar beliau semasa membahas Titah Diraja di Dewan Rakyat, malam tadi.

"Ia menggambarkan seolah-olah Umno juga membantah keputusan mahkamah seperti di Mahkamah Persekutuan."

Disebabkan itu, beliau yang juga Menteri Besar Perak pada era Pakatan Rakyat merumuskan bahawa Umno juga seolah-olah mengajak rakyat supaya tidak sebulat-bulatnya bersetuju dengan keputusan yang di buat di mahkamah.

Tambah beliau lagi, Umno juga sama ada sedar atau tidak sebenarnya sedang mendidik rakyat supaya menentang keputusan mahkamah yang dianggap tidak memberi kepentingan politik kepada mereka.

Disebabkan keputusan mahkamah yang acapkali dipertikai kerana oleh rakyat, Pakatan Rakyat dan Umno sendiri, beliau berkata, negara juga akhirnya turut mendapat impak berantai yang negatif.

Maka, beliau yang juga AJK PAS Pusat berkata, sindrom pelabur meninggalkan negara berlaku dalam skala yang membimbangkan.
Komen: Ini cerita dusta..bohong...Jangan reka-reka cerita!)
Ujarnya lagi, mereka tidak mahu melabur di Malaysia, khususnya di Perak mungkin disebabkan mereka tidak percaya dengan tahap integriti dan kebebasan mahkamah di Malaysia.
Komen:Cukuplah tu. Orang dah tak percaya pun)
Dari maklum balas oleh beberapa pelabur asing yang ditemui di United Kingdom, beliau berkata, dunia luar belakangan ini berasa sangsi dengan institusi kehakiman negara.
Komen: Ini cerita karut.nak berbohong tu ingat kat Allah sama le..)

Hatta, menurut beliau, sekiranya berlaku pertelingkahan dalam dunia korporat, pelabur-pelabur asing terbabit tidak rela membawa kes mereka ke mahkamah tempatan.
Komen: Buat apa dia orang nak bawa kes... Kes pun tak pernah ada..
Sebaliknya, menurut beliau, mereka yang terbabit lebih rela membicarakan kes masing-masing di luar negara, termasuk di Singapura.
Komen: Main kat Singapura pulak. Kenapa? ramai Cina kat sana..
Tuntas dari itu, beliau menasihatkan kerajaan supaya memulihara semula tahap integriti dan kebebasan mahkamah tempatan kerana dengan berbuat demikian sekaligus menggalakkan pelabur asing kembali berlabur di Malaysia.
Komen: Pandai la nak nasihat...Tak habis-habis!!!

No comments:

Nuffnang