Wednesday, February 17, 2010

BAHAYA "FIRAUN KECIL"!

Seronok juga baca akhbar Berita Harian -17 Februari 2010, cerita fasal AGENDA FIRAUN KECIL. Siapa sebenarnya... Sekarang ini, memang banyak isu yang sedang menghantui fikiran warganegara Malaysia. Kadang-kadang, sakit kepala juga kalau difikirkan sangat-sangat. Tetapi, itulah hakikatnya. Permainan politik Malaysia hari ini sudah memasukki era yang "complicated". Bak kata Astro,MACAM-MACAM ADA!

The Arcana of Freemasonry: A History of Masonic Symbolism (Dover Books on History, Political and Social Science)The Black Book: The True Political Philosophy of Malcolm X, El Hajj Malik El ShabazzThe Dawn: Political Teachings of the Book of EstherThe Political Junkie Handbook: The Political Junkie Handbook: A Definitive Book on Politics (The Definitive Reference Book on Politics)


Perkara ini ditimbulkan oleh ahli politik sebenar, YB Zulkifli Nordin yang menyatakan bahawa Pakatan Pembangkang kini dikuasai oleh "Firaun kecil" yang mempunyai agenda tersembunyi untuk menghapuskan dasar berhubung kedudukan agama Islam, Raja dan bahasa Melayu dalam Perlembagaan Persekutuan.
Katanya: "Saya cukup yakin ada niat jahat di kalangan "Firaun Kecil" yang mahu melihat saya keluar dari PKR (Parti Keadilan Rakyat)".

Berita yang kedua:
Anuar akui silap pilih calon wakil rakyat PKR.

Secara ringkasnya.."...kesilapannya itu mengakibatkan calon kurang berkemampuan serta tidak mempunyai semangat kuat untuk berjaya menjadi wakil rakyat ....seterusnya mengabaikan kebajikan rakyat.". Itulah ungkapan yang terdapat di dalam berita berkenanaan (lihat ms. 8). Sebenarnya, siapa yang silap??? Bagi saya, yang amat silap ialah wakil rakyat yang berkenaan memilih parti untuk mereka berjuang. Mereka sebenarnya terlalu mempercayai janji-janji manis yang dihamburkan semasa pilihanraya dahulu. Kebanyakan YB yang "terjebak" atau "terjerat" ini telah pun mula nampak cahaya kebenaran yang dapat membezakan lautan kepalsuan. lantaran itu, daripada terus bergelumang dengan dosa lebih baiklah sekarang berundur diri, takut-takut "mati tidak sempat bertaubat". Itulah hakikat sebenarnya yang terpendam di jiwa dan sanubari YB-YB yang berkenaan. Rakyat-rakyat atau pengundi-pengundi di kawasan ini sepatutnya mengucap syukur kehadrat ALLAH swt. kerana diberi taufik dan hidayah untuk sedar dari kegelapan.
No comments:

Nuffnang